torstai 19. lokakuuta 2017

Hiljaiseloa

Viime kuukaudet olen pitänyt enemmän tai vähemmän hiljaiseloa niin blogin kuin somenkin puolella. Se on ollut osittain tahatonta, osittain tietoinen valinta, mutta suurimmaksi osaksi se on johtunut ihan vain puhtaasta väsymyksestä. Kesäloma kului pääosin nukkuessa ja arjen jatkuessa syksyllä energiat ovat kuluneet työpäiviin. Väsymyksen takana on kuitenkin hyvä syy <3

Toisinaan on hyvä hiljentyä ja olla itselleen lempeä.

Baby is coming!


Jos kaikki sujuu kuten pitää, perheeseemme tulee maaliskuussa uusi jäsen! Kyseessä on ensimmäinen sisarus 2,5 vuotiaalle esikoiselle. Alkuraskaus on ollut selkeästi haastavampi kuin ensimmäisen kanssa, eikä normaaleilta raskausoireilta, kuten väsymykseltä, huonolta ololta ja päänsäryltä ole vältytty. Tällä kertaa yllätyksenä tuli kuitenkin se, että elämääkin suurempi väsymys on jatkunut näinkin pitkälle, mutta onneksi oireet alkavat viimein helpottamaan ja olo alkaa tuntua energisemmältä näin puolivälin lähestyessä. 

Ylitsepääsemättömältä tuntuva väsymys johtaa helposti noidankehään, jolloin pelkästään arkiaskareet tuntuvat raskailta puhumattakaan siitä, että liikunta - joka helpottaisi oloa - jää vähälle huomiolle tai pois lähes kokonaan. Alkuraskaudessa etenkin jooga ja rentoutusharjoitukset auttoivat pahimpaan oloon, ja töiden alkaessa urheilu on tapahtunut pääasiassa hyötyliikunnan ja tanssimisen merkeissä. Kun on tottunut tekemään asioita täysillä, vauhdin hiljentäminen on monesti helpommin sanottu kuin tehty, sillä pääkoppa toisinaan soimaa väliin jääneistä salitreeneistä tai siitä, että pelkkä kävelylenkki olisi "yhtä tyhjän kanssa". Kun keho on kaivannut lepoa, olen kuitenkin yrittänyt olla lempeä ja muistuttaa itseäni, että tämä on ohi menevä vaihe. 

Onnea on puoliso, joka on tukena myös vaikeina hetkinä.

More energy!


Aivan laakereilla loppukesää ja alkusyksyä ei ole kuitenkaan vedetty, vaan syksyn kuulumisiin on mahtunut mm. ihania matkoja niin työn kuin huvin merkeissä sekä pientä pintaremonttia kotona. Kun olo alkaa tasoittumaan eikä työpäivän päätteeksi ensimmäisenä ajatuksena ole päiväunet, jää enemmän energiaa tehdä myös niitä asioita, joista todella nauttii. Toivotaan, että energinen ja hyvä fiilis jatkuu mahdollisimman pitkään ennen loppuraskautta.

Rauhaa ja rakkautta!
- Marika




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti